Hotel

Położony w centrum wakacyjnego kurortu słynącego z pięknych piaszczystych plaż i urokliwej promenady. Praktycznie w samym centrum miejscowości Costa Tequise i przy cudownej plaży, idealnej nie tylko na błogie lenistwo na leżaku, ale również do uprawiania sportów wodnych.

POŁOŻENIE

W centrum Costa Teguise, ok. 100 m od licznych sklepów, barów i restauracji, przy drodze lokalnej, ok. 14 km od lotniska w Arrecife.

PLAŻA

El Jablillo, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 10 m od hotelu, parasole i leżaki płatne

Las Chucharas, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 400 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 13 EUR/komplet).

HOTEL

czterogwiazdkowy, zadbany, stylowy, zbudowany w 1987 r., odnowiony zimą 2014/2015 r., i w 2021 r., 314 pokoi, 1 budynek, 6 pięter, 6 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie hotelu.

POKÓJ

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, czajnik, zestaw do kawy i herbaty (uzupełnienie płatne), za opłatą: sejf (ok. 2,5 EUR/dzień), taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA

2 baseny, nieregularny kształt, słona woda, jeden podgrzewany, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR), tenis stołowy, siłownia, rzutki, minigolf, 2 korty tenisowe (oświetlenie i wypożyczenie sprzętu płatne), centrum wellness: sauna, masaże (płatne); ok. 2 km od hotelu 2 pola golfowe.

ALL INCLUSIVE

śniadanie (7:30-10:30),

obiad (13:00-15:00),

kolacja (18:30-21:30) w formie bufetu w restauracji El Jablillo

przekąski w barze przy basenie (10:30-18:00)

napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w barze w lobby (18:00-24:00) i przy basenie (10:30-18:00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

*godziny funkcjonowania barów i restauracji mogą ulec zmianie, ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.